Актуелни радови у јулу месецу

posted in: вести | 0

Иако су температуре од почетка месеца јула праве летње,  грађевинске екипе ЈКП „ПУТ“ раде различите врсте радова широм територије Новог Сада. У данима са високим температурама са послом се започиње раније како би се највећи део посла завршио  пре најтоплијег деле дана, екипе се чешће смењују и  праве предах у хладовини, кад год је то могуће.

Током ноћи је ангажована екипа саобраћајне сигнализације која у трећој смени обавља послове  фарбања хоризонталних ознака на коловозу чиме  се врши  растерећење  у саобраћају током дана.

Од почетка месеца завршено је пресвлачење коловоза новим асфалтом у више улица: Порфесора Грчића, Приморској, Јожефа Атиле, Живојина Ћулума и Ђакона Авакума у Новом Саду, Данице Јовановић, Зеленгорској и Нова 18 у Ветернику, Јанка Јесенског у Кисачу. Радови на семафоризацији раскрснице на углу Темеринске и Живојина Ћулума су и даље у току а тренутно се раде послови раскопавања за семафорску инсталацију.

У оквиру програма попоравке бициклистичких и пешачких стаза завршене су попоравке у Браће Рибникара, Модене, Бранимира Ћосића, на Булевару ослобођења од Народног фронта до Драгише Брашована…

У више улица су постављени успоривачи брзине од асфалта, Живојина Петровића и Драгослава Срејовића у Ветернику а данас се исти постављају  у Живојина Ћулума у Новом  Саду, након чега следи и њихово обележавање апликацијом  хладне пластике.

На више локација су по инспекцијским налозима  извршене поправке саобраћајних површина као и  довођење раскопаних јавних површина у технички исправно стање.

Уз свакодневне поправке оштећења коловоза широм територије Новог Сада, у  Футогу, Сремској Каменици, Каћу и Ветернику су завршене и попоправке туцаничих коловоза  и атарских путева.