Актуелни радови у октобру месецу

posted in: вести | 0

Због кише која је два дана падала сви радови су на кратко прекинути и настављени у среду,  13. октобра. Поред постављања семафора на два пешачка прелаза на Булевару Европе, првог на укрштању са улицама Ђорђа Магарашевића и Гери Кароља и другог на укрштању Лазе Нанчића и Павлека Мишкина, чији се рок завршетка очекује крајем октобра месеца, грађевинске екипе раде на још неколико градилишта у граду и приградским насељима.

На Новом насељу се врше радови на асфалтирању улица др Јована Рашковића и Ветерничке битке а поред тога и у Омладинској у Ветернику. На насељу Детелинара се врши попоравка коловоза асфалтом у улицама Орловића Павла и Гаврила Принципа док једна екипа поставља успориваче брзине у две улице, Облачића Рада и Ержебет Берчек.

У кругу Окружног затвора на Клиси урађена је припрема спортских терена  који би требало и да се асфалтирају. На каналу ДТД , тј насипу канала урађена је санција коловоза туцаником а на Видовданском насељу, Сланој Бари и Клиси, новим асфалтом је пресвучен велики број улица.

Здравка Челара, Каћ

У приградским насељима се такође интензивно радило, те је у Сремској Каменици у више од десет улица извршено асфалтирање коловоза: Јаворова, Магнолија, Борова, Новоселски поток, Вихорска, Пударска, Дудова, Милице Стојадиновић Српкиње, Милутина Миланковића…Поред овога, данас се креће са пословима санације пешачке стазе у насељу Мали до, у дужини од стотинак метара.

Једна грађевинска екипа данас завршава асфалтирање Улице Здравка Челара у Каћу.

У Футогу је завршена санација пута за Планту, а у Бегечу се већ неколико недеља врши прочишћавање и профилисање путних канала, у улицама по списку МЗ. Санације оштећених делова коловоза се врше свакодневно по инспекцијским и другим налозима а претходних дана се тај посао вршио на Детелинари, Ченеју и Петроварадину у Улици Божидара Аџије.

Санација ирмовачког пута цементном стабилизацијом

Раније најављени радови на санацији локалног Ирмовачког пута, методом цементне стабилизације, у делу од ваге на пољопривредном добру Ирмово до улаза у Кисач, данас су завршени. Намера је да се ова деоница пута пресвуче једним слојем асфалта а радови ће потрајати до 20. октобра до када ће важити потпуна обустава саобраћаја.