Екипе ПУТ-а раде без предаха

posted in: вести | 0

Упркос  тропским температурама,  грађевинска оператива ПУТ а има доста посла и њене екипе са налазе на више локација широм територије Града Новог Сада. Будући да је сезона годишњих одмора и приметно мања фреквенција саобраћаја користи се прилика да се уради што више предвиђених радова на изградњи и одржавању саобраћајница заврши.

Један од  најобимних и комплекснијих послова је, свакако, семафоризација раскрснице Новосадског пута и Нове 1 улице, у Ветернику. Након неколико раскрсница које су од почетка ове године добиле светлосну сигнализацију, крајем јула месеца отпочели су радови и на овој локацији, а обухватају изградњу семафора, саобраћајних површина и пратеће инфраструктуре.  Због своје комплексности су подељени у неколико фаза, а у складу са њима ће се прилагођавати и режим измене саобраћаја.  Треба напоменути да се саобраћај одвија нормално и без прекида али на суженом делу коловоза, са  по једном саобраћајном траком у сваком смеру, те је неопходно поштовати ограничење брзине кретања у зони раскрснице на шта указује и постављена саобраћајна сигнализација.

Радови се до сада одвијају планираном динамиком а рок завршетка је крајем септембра месеца.

У самом граду, после неколико дана, једна екипа завршава поправку бициклистичке и пешачке стазе на Булевару краља Петра I а већ сутра, исте послове наставља на Булевару цара Лазара. У Улици Иве Лоле Рибара се приводи крају међублоковско уређење саобраћајних површина, а на Ченеју где је у току поправка стазе која води до огледних поља, планирано је да се асфалтира спортски терен за мали фудбал.

Такође, после раскопавања од стране Информатике и Телекома,  једна екипа је редовно ангажована на пословима затварања раскопаних јавних површина и довођења истих у технички исправно стање, а тренутно се ови послови обављају у Руменачкој и на Булевару цара Лазара.

Током претходне недеље, завршени су послови асфалтирања делова коловоза у улицама др Младена Стојановића и Нишкој на Адицама а јуче је новим слојем асфалта пресвучен коловоз у Улици Симе Матавуља. Током недеље, у плану је још и асфалтирање једног дела коловоза на Руменачком путу, код Градског гробља.

Што се тиче приградских насеља наше екипе се налазе у Сремској Каменици у Боцкама, тачније у Јасминовој улици, где је у претходном периоду асфалтиран коловоз у дужини од 1,5 км. С обзиром да је терен непогодан за рад а улица уска, екипе ће и наредне две до три недеље бити у истој улици како би се асфалтирао и преостали део коловоза у истој дужини.  У Сремској Каменици, на Мишелуку код нове болнице, ради се на поправци коловозне конструкције а на Алибеговцу једна екипа поправља коловоз струганим асфалтом.

Служба сигнализације обавља своје редовне послове фарбања попречних и уздужних ознака на саобраћајницама широм града а у овом периоду године акценат  је на зонама око школа.