Санирање оштећења на аутобуским линијама

posted in: вести | 0

После таласа ниских температура пре десетак дана и побољшања временских услова,  грађевинске екипе ЈКП „ПУТ“ су током јучерашњег дана изашле на терен како би кренуле са санацијом оштећења на коловозу које се неминовно појављују после зимске сезоне.  

Иако, званично још увек траје зимска сезона постројења асфалтне базе су стартовала са радом  а у плану је да се оштећења санирају топлим асфалтом, првенствено на аутобуским линијама у граду, што је и приоритет у овом  периоду, а након тога ће се прећи и на ванградске линије.

Тренутно са екипе налазе на Булевару ослобођења.

Поред ових радова, екипе се налазе у Руменци где се изводе припремни радови у улицама Омладинској и Доситеја Обрадовића, где ће се крајем недеље извшити пресвлачење коловоза новим асфалтом. Након ових, слични радови су планирани и у Футогу, у неколико улица у којима је коловоз значајно оштећен.

Такође се раде и санације туцаничких коловоза које се уобичајено раде на почетку нове грађевинске сезоне, и то на Ченеју и у Ветернику, у неколико улица: Марка Сервицког, Душана Поповића и Горана Малетића.

Санација оштећења коловоза се ради и на државним путевима на прилазима Новом Саду, који су у надлежности ПУТ-а. А тренутно на путу Нови Сад-Руменачка- Руменачки пут.

Зимска служба је и даље у првом степену приправности и 24 – ро часовном дежурству а служба сигнализације врши редовно одржавање семафора и замену оштећених знакова вертикалне сигнализације.