Смотра Зимске службе ЈКП“ПУТ“

posted in: вести | 0

Као и сваке претходне, и ове године је одржана Смотра зимске службе ЈКП“ПУТ“ у кругу предузећа, којој су поред  домаћина, директора Душана Радојочића и руководиоца Зимске службе Гојка Етинског, присуствовали чланови Градског већа Александар Кравић и Златко Јелушић и помоћник градоначелника Новог Сада Владимир Стојковић. Чланови Штаба зимске службе  су поред нашег предузећа обишли и пунктове Зимске службе у осталим јавно комуналним предузећима.

Овом приликом је констатовано да су сва јавно комунална предузећа  у потпуности спремна за рад и да ће све зимске службе у граду адекватно функционисати и у овој сезони.

 Што се тиче Зимске службе ПУТ-а, почело је редовно дежурство 1. новембра а трајаће  све до 1. априла 2021.године. Тренутно се дежурства одвијају у нултом степену, само ноћу, са два возила, а од 1. децембра се степен спремности подиже на први, када се по потреби активира сва механизација за чишћење снега. Зимска служба располаже са 38 возила и грађевинских машина, од чега је 25 возима са посипачима, а у случају ванредне ситуације број возила може бити повећан. На залихама има довољна количина соли и посипних материјала који ће у складу са потребама пристизати од стране добављача.

Од данас се, у складу са Законом о саобраћају, примењује режим саобраћаја у зимским условима што подразумева да је постављена адекватна саобраћајна сигнализација на путевима. Без обзира на температуре упућујемо апел возачима да буду пажљивији у саобраћају  у раним јутарњим сатима, нарочито на критичним деоницама  и мостовима који ће без обзира на температуре бити посипани течним раствором магнезијум хлорида