Актуелни радови ПУТ-а, семафор на Футошкој пуштен у редован режим рада

posted in: вести | 0

Током ове недеље радници ПУТ а обављали су низ послова на већем броју локација у Новом Саду и приградским местима.

Једно од градилиште на Петроварадинској страни Дунава је код Официрца, где су наше екипе вршиле санацију приступног пута објекту „Водовод и канализација“. Након припремних радова на изради подлоге и проширењу, постављању туцаничког слоја, извршено је и асфалтирање једног мањег дела туцаничког коловоза.

Свакодневно су вршене санације оштећења на коловозима, на основу инспекцијских налога, у улицама, Сељачких буна, Војводе степе, Душана Васиљева, Милоша Црњанског, Привредникова, државни пут ка Ветернику…

Једна екипа је у Каћу, у Улици Симе Шолаје вршила  профилисање и чишћење путних канала, а у Лединцима чишћење линијске решетке у Дрварској улици.

Почетком недеље, након периода рада у режиму жутог трепћућег светла, у рад је пуштен семафор на раскрсници Футошке и Николе тесле, док се радови на семафоризацији раскрснице Новосадског пута и Соње Маринковић, одвијају предвиђеном динамиком. Постављена је кабловска инсталација,  асфалтирају се саобраћајне површине и поставља стална сигнализација а у току наредног периода би и ови радови требало да буду завршени.

Саобраћајна сигнализација врши редовно обележавање хоризонталне сигнализације у зонама школа,  а по налогу Инспекције вршиле су се и поправке саобраћајне сигнализације на више локација у граду.

Извршене су и поправке делова бициклистичких стаза на Булевару цара Лазара, и враћање раскопаних јавних површина у технички исправно стање у Бранка Радичевића, након радова на постављању инсталација од стране Телекома.