Радови на постављању семафора у Ветернику

posted in: вести | 0

Ових дана ЈКП“ПУТ је започео приремне  радове на уређењу и изградњи саобраћајних површина и постављању семфора на раскрсници Новосадског пута и Соње Маринковић у Ветернику. Привремена измена режима саобраћаја важи на делу коловоза, тротоара, пешачких прелаза, аутобуских стајалишта и зелене површине у зони ове раскрснице, до средине августа месеца. Радови се изводе по фазама а тренутно се врши ископ на површинама где ће се поставити семафорски стубови и инсталација, док је  саобраћај  из Новосадског пута у Улицу Соње Маринковић, затворен.

Послови на изради саобраћајних површина на раскрсници Футошке и Николе Тесле, у оквиру радова на постављању семафора, теку по плану динамике, и у овом тренутку се одвија завршна фаза: изградња пешачких прелаза, стаза и бициклистичких стаза, постављање ивичњака и монтирање семафорских стубова. Да подсетимо, и даље је на снази измењен режим саобраћаја, онемогућено скретање у Улицу Николе Тесле и апел на пажљиву вожњу у зони радова.

Кад су остали радови ПУТ а у питању, наше екипе раде на више локација по инспекцијским налозима, на пословима санације оштећених делова коловоза, санације рупа у Привредниковој, Приморској, Новосадског партизанског одреда, и Коче Коларова и Косте Шокице где су ове санације већ урађене.

Након асфалтирања коловоза у Улици мајке Југовића, сада се уређују путне банкине, док се у Фејеш Кларе израђују успоривачи брзине од асфалта а у Петра Дрезгића се након завршеног пресвалачења коловоза новим асфалтом раде и површине са паркинг простором. Наредних дана ће се извршити асфалтирање на делу Черевићке улице на Адицама.

У Каћу се поправља туцанички коловоз у Улици Милана Париповића, у Петроварадину се врши асфалтирање делова коловоза у Улици Томе Маретића, док се у Петроварадину врши санација пешачког платоа на бус стајалишту.