Бројни радови ПУТ – а у јуну месецу

posted in: вести | 0

Без обзира на неуобичајено велики број кишних дана у јуну месецу, радови ПУТ-а су се претходних дана одвијали свакодневно, уз прекиде због пљускова.

Недавно започети  грађевински радови на саобраћајним површинама због постављања семафора, на раскрсници Футошке и Николе Тесле, одвијају се предвиђеном динамиком. Тренутно је у току последња фаза радова- израда кабловске канализације на коловозу Улице Николе Тесле а у наредном периоду ће уследити асфалтирање  раскопаних површина. Да подсетимо, на овом делу Футошке је измењен саобраћај, одвија се на суженом делу коловоза док је улаз у Улицу Николе Тесле затворен. Управо збох тога апелујемо возачима на стрпљење и пажњу, тј поштовање постављене саобраћајне сигнализације.

Радови у Приморској улици су у завршној фази „цементне стабилизације подлоге“ након чега ће се извшити асфалтирање.

У Ветернику је завршено асфалтирање Лептирове, Ластине, Нове 93, Нове 91, док се у Буковцу изводе радови на пресвлачењу коловоза асфалтом у Михајла Пупина и прилаз гробљу. Упоредо са овим радовима теку и радови санације асфалта на Танкосићевом игралишту у Кисачу.

Цементна стабилизација подлоге у Приморској

У Футогу је ове недеље започета санација коловоза асфалтом у Змај Јовиној, Грмечкој и Пионирској а у Каћу се планира санација коловоза у Шумадијској улици.

У претходном периоду су рађене санације оштећених делова коловоза на више локација, по инспекцијским налозима, као редовна активност годишњег одржавања саобраћајница ( у Каћу, Петроварадину, Степановићеву, Новом Саду на Клиси, Подбари и Салајци…а такође и санације туцаничких коловоза у Великом риту.