Радови ПУТ-а на Ирмовачком путу

posted in: вести | 0

Због радова ЈКП“ПУТ“ Нови Сад на санацији Ирмовачког пута,  у дужини од око 2 км на делу пута Кисач-Ирмово, важиће потпуна обустава саобраћаја од  19. новембра до 6. децембра. У складу са решењем о измени режима саобраћаја, саобраћај ће бити обустављен, на делу од државног пута  II А-111,  тачније,  од моста на каналу ДТД до раскрснице према Кисачу ( до ваге пољопривредног добра)

У првој фази, радови подразумевају санацију затечене подлоге тј. слојева коловозне конструкције методом цементне стабилизације у дужини од 2060 м и ширини 4,8 м. Након прве фазе у плану је да се постави нови асфалтни слој на целој површини. Ова метода, побољшања подлоге цементном стабилизацијом, у ПУТ-у је почела да се практикује недавно и до сада је урађено неколико улица у Каћу а сада се метода применила и на Ирмовачком путу.

Некад давно, првобитно туцанички, Ирмовачки пут је асфалтиран 1986.године  од када је редовно оджаван кроз Програм редовног одражавања. Као локални пут ниже категорије, осим редовне санације оштећења на њему није било већих радова. Иако је у питању споредни, локални пут, он је доста оптерећен тежим саобраћајним оптерећењем, камионима и пољопривредним машинама због чега се јавила потреба за комплетном санацијом.

Обавештавамо грађане да ће одговарајућа привремена сигнализација бити постављена на делу пута на којем ће се обављати радови, и упућујемо их  да за време трајања радова користе алтернативне правце, тј. државни пут Кисач – Руменка и Руменка – Петровац.