За почетак зимске сезоне, одржана смотра Зимске службе

posted in: вести | 0

Без обзира на лепо време и високе температуре за ово доба године, као и сваке претходне, и ове године је одржана смотра  Зимске службе ЈКП“ПУТ“ у кругу предузећа. Чланови Штаба Зимске службе Града Новог Сада и председник Градског већа за саобраћај и путеве, Александар  Кравић, обишли су  сва четири јавно комунална предузећа, учесника у Зимској служби Града, као и ЈКП“ПУТ“ као носиоца посла.

Руководилац Зимске службе ПУТ-а, Гојко Етински, истакао је, да је ове године возни парк ПУТ-а богатији за пет нових камиона са посипачима и раоницима који ће ове сезоне бити укључени у рад Зимске службе. Укупно ће на располагању Зимској служби бити 40 оперативних јединица, од чега 29 возила и 11 грађевинских машина са комплетном опремом.

Тренутно се Зимска служба  у нултом степену приправности, у обавези редовног ноћног дежурства са два возила, од 20 ч увече до 8 ч ујутро и тако ће бити до 1. децембра  када ће се дежурства вршити током  24 часа. У случају погоршања временских прилика, појаве снега суснежице и ниских температура, степен приправности ће се подићи и укључити више возила. Да подсетимо, зимска сезона званично почиње 1. новембра и траје до 1. априла.