Настављају се радови у Ковиљу и Каћу

posted in: вести | 0

Након једног кишовитог дана грађевинске екипе ПУТ-а су наставиле послове започете претходних недеља, у Кау и Ковиљу.

У Ковиљу се уређују и санирају земљане банкине у више улица, око 15, које су претхоном периоду асфалтиране а једна екипа је ангажована на санацији атлетске стазе у кругу Основне школе

У Каћу је при крају припрема подлоге у Улици Ташка Начића, која би до краја недеље требало да се асфалтира у дужини од 190 м. Недалеко од ове улице, у насељу Сунчани брег се налази Манастирска улица и Манастир Васкрсења Христова у близини којег је паркинг који је у плану за санацију. Такође су актуелне санације оштећених делова тротоара асфалтом у више улица по списку Месне заједнице а претходне недеље су овом приградском насељу извршени радови на побољшању подлоге цементном стабилизацијом на две некатегорисане саобраћајнице на периферији Каћа, у насељу Сигет, у Улици Беле раде и Чика Нециној. У наредном периоду је планирана санција пута ка спортској хали „Сигет“ која се налази у овом делу насеља.

Ташка Начића

Када је Нови Сад у питању, радови се обављају на више локација а један од већих је на Сајлову где је у плану да се санирају оштећења на свим туцаничким коловозима. Укупно има око тридесет таквих улица а до сада је завршено двадесетак улица.

Настављена је санација туцаничког паркинга у Партизанских база, и санација оштећених делова тротоара у Дунавској, на углу Суботичке и Павлека Мишкина, у Бранимира Ћосића код улаза у Бетанију… Такође су у току радови на међублоковском уређењу саобраћајних површина на Лиману код Подгоричке улице где су у плану санације два спортска терена.

У наредном периоду, пре почетка зимске сезона која званично почиње 1. новембра, интензивираће се  санације оштећења на државним путевима у надлежности ПУТ а,  на прилазима граду,  као и на саобраћајницама на целој територији Града.