Ноћас, појачан II степен приоритета

posted in: вести | 0

Снег јачег интензитета је почео да пада синоћ око 19ч када су и наше екипе већ биле на терену и вршиле посипање коловоза са сољу и раствором На и Мг хлорида. Кренули смо са 22 возила са посипачима, у току вечери смо појачали II степен приоритета и укључили још 9 грађевинских машина које су у центру града и на сремској страни чистилe снег.

Око поноћи снег је престао да пада на целој територији града а наше екипе су тада и завршиле чишћење на путевима I приоритета и прешле на путеве II приоритета. У јутарњим сатима поновљена је активност посипања коловоза, и тада су већ сви путеви били чисти а саобраћај се одвијао без застоја.

Према информацијама од саобраћајне полиције током претходног дана је било пар проклизавања возила због наглог кочења. Зато упућујемо апел возачима да су коловози влажни и да је потребна максимална пажња, брзина прилагођена условима на путу и одржавање прописаног растојања  јер је зауставни пут у оваквим условима дужи.

Такође добро координирамо и са осталим јавним и јавно комуналним предузећима која учествују у Зимској служби Града Новог Сада, они чисте површине у својој надлежности а јуче смо за њихове потребе испоручили око 50т соли.

Данас настављамо са истим активностима на сремској страни, по потреби и више пута, будући да је тамо било више снега и припремамо се за наредне дане за које метеоролози предвиђају велики минус, до -10° C и ниже.

На овако ниским температурама дејство соли је смањено, па зато понављамо апел возачима да је потребан максималан опрез јер ће саобраћај сигурно бити оптерећен због наступајућег празника.