Зимска служба ЈКП“ПУТ“ Нови Сад

posted in: вести | 0

Након јучерашњих снежних падавина мањег интензитета и благовремене интервенције дежурних екипа Зимске службе ЈКП“ ПУТ“ Нови Сад, које су на терену биле присутне са 22 возила са посипачима и извршиле посипање коловоза са сољу и раствором магнезијум хлорида, данас је стање редовно на свим саобраћајницама.
Током празничних дана је било пар интервенција по позиву саобраћајне и комуналне полиције као и ЈКП“Водовод и канализација „ због хаварије на водоводној мрежи у Сремској Каменици.
Данашњи дан дежурне екипе наше зимске службе користе да изврше прање саобраћајне сигнализације на државним путевима од Новог Сада ка Руменци, Степановићеву и Петровцу а на сремској страни, ка Раковцу.
По прогнозама метеоролога за наредне дане не очекујемо значајније снежне падавине, а у случају озбиљнијег погоршања временских прилика наша служба је спремна да реагује са свим својим капацитетима, у људству и механизацији.
Велики минус и јак мраз наредних дана, је свакако обавеза да се упути апел возачима да прилагоде вожњу условима на путу и поштују прописано растојање између возила јер је зауставни пут дужи у оваквим околностима. Нарочито су велика пажња и опрез потребни на мостовима, кривинама, кружним токовима и успонима на сремској страни.