Почетак радова у Улици Драгомира Бојанића Гидре на Сајлову

posted in: вести | 0

Најновији посао које су наше грађевинске екипе почеле да раде одвија се на Сајлову, у   Улици Драгомира Бојанића Гидре, улици која спаја Горње и Доње Сајлово.

Радови су почели претходне недеље са планом да се изради проширење од 130 цм а затим и асфалтирање улице дугачке нешто више од 400 м. Због подлоге која је у изузетно лошем стању, првобитно планирани послови су проширени а то подразумева комплетну замену подлоге, ископ земље, исправљање осе пута, насипање каменим агрегатом, а након тога и асфалтирање коловоза у пуној ширини од 5 м. Управо због проширења обима радова реализација овог посла планирана до средине месеца маја може бити продужена, што зависи и од временских услова.

У Новом Саду већ десетак дана теку радови у Улици Десанке Максимовић, у делу од Бранка Ћопића до Маршала Жукова. Прва фаза послова на изради секундарне атмосферске канализације је завршена, а сада се настављају радови на припреми подлоге за асфалтирање.

Зорана Радмиловића, Ветерник
Павла Вујисића, Ветерник

У Ветернику се асфалтирају и последње три туцаничке улице, од укупно двадесет које су планом предвиђене: Зорана Радмиловића, Мије Алексића и Павла Вујисића. Након ових, следи други циклус улица у Ветернику у којима ће се током маја месеца извршити асфалтирање: Санска, Баштенска, Дунавска, Александра Саше Петровића, Сибињанин Јанка…

У сурет фрушкогорском маратону, као и сваке претходне године, наше екипе ће бити ангажоване на санацији оштећења на саобраћајницама којима ће се одвијати маратон, према Поповици и у улицама у Сремској Каменици у улицама Иве Лоле Рибара, Параговски пут, Карађорђева, бус окретница Парагово…