Асфалтирање у Футогу и Ветернику се приводи крају

posted in: вести | 0

Грађевинске екипе ЈКП“ПУТ“ и ове недеље настављају са интензивним радовима у Футогу и Ветернику започетим током марта месеца. Ради се о асфалтирању већег броја улица у оба насеља а тај посао се полако приводи крају.

Ове недеље се изводе припремни радови у улицама Лазара Кнежевића у Футогу, Коледарској, Абаџијској и Крајишкој у Ветернику, након чега ће током недеље уследити и асфалтирање.

Асфалтирају се Гусларска и Поп Јанка у Футогу а Михајла Витковића у Ветернику.

У свим улицама у којима је асфалтирање завршено, др Милана Костића, Атар 19, Жарка Алексића, Тозе Маринковића итд,  раде се припадајући радови као што је уређење и израда банкина од струганог асфалта, а у улицама у којима је то неопходно прокопавају се и профилишу путни канали  као што је то у Улици Славка Родића. Ова врста послова је завршена у више у од петнаест улица.

У Новом Саду се раде припремни радови за асфалтирање дела Десанке Максимовић, од Бранка Ћопића до Маршала Жукова где је претходно потребно урадити и послове на изградњи секундарне атмосверске канализације.

Редовно одржавање, тј санација оштећења  на коловозу се ради у Прерадовићевој у Петроварадину а по налогу инспекције врши се поправка саобраћајне сигнализације на више локација у граду ( исправљају се или мењају стубови и саобраћајни знакови). Фарбање хоризонталне сигнализације се ради по целој територији града свакодневно, осим за време кишних дана а сутра је планирано да се обележава Темерински пут, Хаџи Рувинова,   Веселина Маслеше..