Санација оштећења на коловозима хладним асфалтом

posted in: вести | 0

Након сваког таласа хладног и снежног времена, као последица осцилација температура и комбинованог негативног дејства леда и соли, појаве се оштећења на коловозу, које у зимским условима могу привремено да се санирају  искључиво хладном асфалтном мешавином.

Будући да се постројење асфалтне базе не покреће до пролећних температура и стабилизације времена, технички није могућа производња топлог асфалта. У овом периоду је санација оштећења коловоза асфалтном мешавином по хладном поступку једино могуће решење,  а за то време се врши ремонт и неопходне припрема асфалтне базе за нову грађевинску сезону.

По прогнозама метеоролога, пре следећих снежних падавина које очекујемо средином викенда,  неколико наредних дана ће дневна температура бити у благом плусу. Управо из тог разлога су наше грађевинске екипе већ јуче изашле на терен како би санирале што више оштећења, првенствено на путевима 1 приоритета.

Екипе су радиле на бус линијама у Новом Саду:

  1. Индустријска-Пут партизанског одреда- Привредникова,
  2. Београдски кеј-Булевар ослобођења- од Народног фронта до Јеврејске ( десна страна)- Јеврејска-Бул.Михајила Пупина,
  3. Бул.ослобођења од Футошке до Народног фронта (десна страна), Народног фронта од Бул.ослобођења до окретнице Иве Андрића, Иве Андрића, Бул.цара Лазара од цара Душана до Бул. Ослобођења, Цара Душана…
  4. Бул.ослобођења од жел.станице до Футошке, Футошка-Футошки пут, Кнеза Милоша, Војводе Степе, Хајдук Вељкова, Корнелија Станковића..
  5. У Каћу се ради бус линија: Симе Шолаје, Моше Пијаде, Иве Лоле Рибара, и улице другог приоритета.

Поправка туцаника се ради у Футогу у улици Александра Адамовића а када су у питању државни путеви 2. реда, ради се ручно чишћење путних ригола на путу Парагово-Сремска Каменица-Раковац.

Наша Зимска служба је у  I степену приправности и 24-оро часовном дежурству а  због јутарњих мразева свакодневно је ангажована на одржавању мостова, надвожњака и надпутњака.