Зимска служба ЈКП „ПУТ“од јуче у I степену приправности

posted in: вести | 0
Након најаве метеоролога да наредних пар дана очекујемо право зимско време са температурама  испод нуле, нарочито током ноћи, јутарњих и вечерњих сати, Зимска служба ЈКП“ПУТ“ Нови Сад је од јуче увела ванредни I (први ) степен приправности и 24-оро часовно дежурство.
То значи да су дежурне екипе на терену током претходне ноћи дејствовале са четири возила са посипачима која су због најаве ниских температура и јутарњег мраза извршиле превентивно третирање коловоза течним раствором путне соли и магнезијум хлорида. На овај начин су третирани коловози на свим мостовима на Дунаву и каналу „ДТД“ , надвожњаци и надпутњаци, као и саобраћајнице у приградским местима: Ковиљ, Руменка и сремска страна града као и државни пут Раковац-Змајевац који је такође третиран са сољу.
Посебан опрез се упућује возачима на критичним местима на сремској страни ( усеци, засеци, опасне кривине и делови коловоза у неподсредној близини шумских предела) на  којима због услова околне средине, варирања дневних и ноћних температура може доћи до сливања воде на коловозе са виших нивоа терена, спирања већ посуте соли и стварања поледице. Такође се апелује на возаче пажљива вожња, да брзину кретања прилагоде условима на путу уз  употребу зимских гума које су у обавези од почетка новембра месеца.