Лепо време у другој половини новембра, повољно за грађевинске радове

posted in: вести | 0
Будући да су временски услови битан фактор који диктира динамику извођења радова, захваљујући вишим температурама  за ово доба године и условима без кише, грађевинске екипе ЈКП“ПУТ“ Нови Сад су у претходих недељу дана извршиле велики број радова на поправци коловоза, пешачких и бициклистичких стаза у граду и приградским насељима. Овај тренд се наставља и током ове недеље, с обзиром на повољну временску прогнозу у наредном периоду, док је Зимска служба након неколико дана активности и превентивног третирања коловоза услед ниских ноћних температура и даље у стању приправности.
У оквиру редовног одржавања саобраћајница  екипе грађевинске службе ЈКП“ ПУТ“ Нови Сад  завршиле су радове на поправци коловоза асфалтом у Приморској, Индустријској, Булевару кнеза Милоша, на путу за насеље Бангладеш, у насељу Сајлово  где су урађене и поправке коловоза туцаником.
У Ветернику су урађене поправке туцаничког коловоза у Поповића Комораша, Александре Сердјукове, Адел Немешењи, Ветерничке рампе, Родине а тренутно се исти посао ради у Апатинској, Личкој, Ветерничком брегу, Новој (1,2,3,4,5) и  Атару 19.  Друга екипа у Ветернику асфалтом поправља  улице: Војводе Путника, Павла Јулинца, Церска, Мије Aлексића, Церска, Школска, Борислава Пекића…
У Петроварадину у насељу Занош завршени су обимни радови који су обухватили израду тампонских а онда и асфалтних слојева а у Улици Павла Јуришића Штурма и даље је у току поправка тротоара бетонском галантеријом.
У Руменци се врше поправке асфалтом у улицама Арсенија Чарнојевића и Српских добровољаца, у Футогу је урађен пут за Планту. У Сремској Каменици у насељу Боцке  се чисте линијске решетке а у Јаблановој се врше припреме за уградњу асфалта.
По инспекцијским налозима данас се врше поправке тротоара у Мајевичкој и бициклистичке стазе у Хајдук Вељковој, у Пап Павла поправка ивичњака а у Јована Суботића поправка коловоза асфалтом. Радови на поправци саобраћајних површина у Клиничком центру Војводине и школи полиције у Сремској Каменици су настављени и ове недеље а за ЈП “Путеви Србије“ изводе се поправке асфалтом на Руменачком путу.
Одељење сигнализације уз мањи  обим радова на фарбању коловоза врши постављање саобраћајних знакова за потребе Зимске службе и редовно одржавање семафора.