Зимска служба у „0“ степену у приправности уз наставак грађевинских радова

posted in: вести | 0
Зимска служба ЈКП“ПУТ“ је у суботу  12. новембра због нижих температура праћених суснежицом и слабим снегом на сремској страни, и пре званичног почетка зимске сезоне ангажовала потребну механизацију на посипању течним раствором путне соли и MgCl2.
На овај начин је извршено превентивно третирање коловоза на мостовима и саобраћајницама на Фрушкој гори које су у надлежности ПУТ-а.
Тренутно је на снази нулти степен приправности  који подразумева једно возило са посипачем, појачано са још једним додатно ангажованим возилом.  Он такође подразумева ванредно (ноћно) дежурство  због ниских температура током ноћи и јутра а од 15. новембра се  уводи  I степен приправности и редовно ноћно дежурство (19ч-7ч) дежурство, што је дефинисано Програмом Зимске службе Града Новог Сада.  У складу са тренутним временским приликама и свакодневним метеоролошким прогнозама наша служба ће  прилагођавати и степен приправности тј.  ангажованости својих капацитета.
      Када су грађевински радови у питању, данашњи временски услови су нам омогућили да наставимо све започете радове прошле недеље.  Након што су у петак завршени асфалтерски радови горњег хабајућег слоја у Привредниковој улици, данас ће бити  урађено обележавање хоризонталне сигнализације.
На раскрсници Футошки пут – Булевар кнеза Милоша, тачније на прилазу раскрсници, данас је започета припрема/стругање оштећеног дела коловоза  у крајњој  левој траци из смера Ветерника ка Булевару кнеза Милоша. Замењује се оштећени, хабајући горњи слој а у једном делу и доњи носећи слој. За сутра је планирано асфалтирање ове деонице а за прекосутра и завршетак радова. Постављеном саобраћајном сигнализацијом је регулисано кретање возила  што, уз апел свим возачима за поштовање ограничења брзине у зони радова неће реметити одвијање саобраћаја на овој раскрсници.
По инспекцијским налозима се раде поправке бициклистичких стаза асфалтом у Булевару цара Лазара а враћање раскопаних јавних површина у технички исправно стање у Хаџи Рувиновој, на  Булевару слободе, Бул.цара Лазара и Бул.Слободана Јовановића.