Интензивни радови ПУТ-а и у новембру

posted in: вести | 0
Иако је ове недеље одржана смотра Зимске службе  ЈКП“ПУТ“  на којој је констановано да су учињене све припреме да се са појавом првих снежних падавина обезбеди  функционисање виталне мреже саобраћајница на територији града, на прагу зимске сезоне која званично почиње 15. новембра, екипе грађевинске службе су максимално активне на разним пословима  и на великом броју локација које су предвиђене годишњим планом одржавања.
У Петроварадину се тренутно врше обимни радови на припреми тампонских слојева  за уградњу асфалта у Заношу, након чега ће уследити и асфалтирање, а планом је предвиђена санација три улице. Такође се у Петроварадину још  ради Горњи пут за Рибњак  као и поправка пешачке стазе, а поправка тротоара бетонском галантеријом у Улици Павла Јуришића Штурма. У Руменци се врше поправке коловоза асфалтом у Арсенија Чарнојевића и Новој 5, у Ветернику су планиране поправке туцаничких коловоза у седам улица (Санска, Обровачка, Гиге Гершића, Марка Сервијског, Равногорска, Рајска и Нова 92) У Каћу се врше поправке коловоза асфалтом на аутобуским линијама, у Сремској каменици се и даље ради на уређењу саобраћајних површина у школи полиције, а у улицама Ружин венац и др К.Макфел  санирање оштећења на коловозу тј ударних рупа као и чишћење одводних канала.
У Новом Саду у Привредниковој улици је у току уградња носећег слоја  на једној саобраћајној  траци, а наредних дана уз повољне временске услове планирано је асфалтирање горњег хабајућег слоја целом ширином коловоза. Пешачке стазе се поправљају у Шекспировој и Балзаковој, санација ударних рупа у Ул.Десанке Максимовић ,  Јована Суботића и на бус линији за Сајлово а завршено је затварање раскопаних јавних површина у Петра Драпшина. На раскрсници код цркве на Новом насељу једна екипа ради завршне радове на прилазима пешачким стазама, а друга екипа и даље ради на пословима санације асфалта у кругу Клиничког центра Војводине. У Индустријској улици се стружу колотрази док  једна екипа ради на изради прилаза бус стајалишту за пешаке у Ул. браће Рибникара.
За Путеве Србије, једна грађевинска екипа ради на поправци банкина струганим асфалтом на државном путу другог реда Руменка-Бачки Петровац и на Руменачком путу а одељење сигнализације наставља са постављањем саобраћајних знакова за Зимску службу.