Прве активности Зимске службе ове јесени

posted in: вести | 0

Иако су нас високе температуре за ово доба године пратиле током целе прошле недеље и омогућиле нам да у петак и суботу завршимо санацију оштећења у Јована Суботића и два аутобуска стајалишта код СНП-а и Успенске црке, током ноћи између суботе и недеље наша Зимска служба је активирана по први пут током ове јесени.

С обзиром на то да је температура током ноћи и раних јутарњих сати била око нултог подеока екипе Зимске службе су извршиле посипање течним раствором магнезијум хлорида све мостове, надвожњаке и надпутњаке и остале деонице путева како не би дошло до стварања поледице. Са првим снежним падавинама у недељу ујутро, уз 24-оро часовно дежурство, степен приправности је са нултог подигнут на „појачан први“ и укључено још девет возила на терену која су била ангажована у граду али и на сремској страни на којој jе снег интензивније падао. Истовремено је почела испорука соли  установама од јавног значаја која ће се одвијати током наредних дана.

Због кише и раста температуре данас је степен приправности враћен на први, са четири ангажована возила на терену. Киша и благи пораст температуре се очекује и сутра а због влажних коловоза је неопходна повећана пажња у вожњи.

Грађевински радови су за сада обустављени до побољшања временских услова када ће се наставити са санацијом оштећења на коловозима на целој територији града.