Завршени радови на раскрсници Булевара Јаше Томића и Руменачке

posted in: вести | 0
Грађевинске екипе ЈКП“ПУТ“ Нови Сад ових дана раде на више локација у Новом Саду и приградским местима. Након санације оштећења и колотрага на коловозу асфалтом у Стражиловској и Темеринском путу, исти радови су се наставили на раскрсници Булевара Јаше Томића и Руменачке на којој је била затворена крајња десна саобраћајна трака у скретању из Бул. Јаше Томића у Руменачку, где је коловоз био у лошем стању са израженим оштећењима и колотразима.
Радови су се све време изводили под саобраћајем а након стругања оштећених слојева и колотрага, нивелације шахтова, асфалтирања и обележавања хоризонталне сигнализације, раскрсница је у потпуности била слободна за саобраћај.
На Клиси и Горњим ливадама више улица је поправљено струганим асфатом или туцаником: Милице Томић, Станислава Мајароша, Стевана Голдмана, Ержебет Берчек, Тодора Манојловића, Јадранска и Ангеле Влатковић.
У Буковцу у Улици краља Петра I су настављени радови на уградњи асфалта на проширењу коловоза уз ивичњаке, поправка коловоза асфалтом на аутобуским линијама и израда изливних објеката у Карађорђевој и Улици жртава рације. У Футогу су настављени радови на уређењу дворишта ОШ” Мирослав Антић” а у Петроварадину и даље се ради на поправци коловоза и пешачких стаза у Шеноиној улици.
У Новом Саду су извршене санације коловоза у Мичуриновој, Топлица Милана, Булевару ослобођења од Булевара краља Петра I до Булевара цара Лазара, док су тротоари и уређење прилазних рампи пешачким стазама по инспекцијским налозима рађени у Футошкој, Војводе Книћанина, Марка Миљанова, Филипа Филиповића, Панчевачкој и Руменачкој.
Користећи погодне временске прилике, одељење сигнализације ради пуним интензитетом на фарбању у зони школа у Кисачу, Старим и Новим лединцима и осталим приградским местима.Такође се редовно одржава вертикална и светлећа сигнализација, поправка хаварисаних стубића и тастера за слепе и слабовиде.