Први снежни талас ове зиме

posted in: вести | 0

Зимска служба ЈКП“ПУТ“ Нови Сад, од 1. децембра, налези се у редовном 24 – оро часовном дежурству  и првом степену приправности, у којем ће бити до 1.марта 2018.године. У зависности од временских прилика, количине и интензитета падавина као и температуре, степен приправности односно обим ангажовања механизације и људства се мења и прилагођава тренутној ситуацији.

У суботу, 2. децембра, након најаве метеоролога да се очекују снежне падавине, Зимска служба је повећала степен приправности на други степен и благовремено извршила припрему коловоза за снежне падавине, посипањем соли и раствора магнезијум хлорида, како би се спречило евентуално стварање поледице. Прво су третиране саобраћајнице првог а затим другог приоритета, у неколико наврата.

Од суботе увече, око 21 ч, када је снег почео да пада слабим а током ноћи и јачим интензитетом, наше екипе су на терену са појачаним другим степеном приправности што значи, 25 возила за посипање и чишћење и још 8 грађевинских машина за чишћење снега које су биле ангажоване  у центру града  и околним местима: Ченеј, Руменка, Кисач, Каћ, Будисава, Ковиљ…

Будући да се температура кретала око и неколико степени испод 0° Ц, снег није створио значајније проблеме у саобраћају у граду. На сремској страни на Змајевцу где се задржао снежни покривач до 10 цм, потребна је додатна опрезност у саобраћају.

Од понедељка, зимска служба је поново у првом, појачаном степену приправности, са 8 возила која дежурају током целог дана и ноћи. Они ће превентивно третирати мостове, надвожњаке  и критична места на сремској страни због јутарњих мразева а оператива зимске службе ће данас радити на прању саобраћајне сигнализације и спремати се за нови снежни талас.