Радови сигнализације на углу Бате Бркића и Сељачких буна и повећање брзине кретања на неким саобраћајницама у граду

posted in: вести | 0

Почетком месеца започети обимни радови на постављању семафорске сигнализације на углу Бате Бркића и Сељачких буна на Новом насељу, настављају се и у наредном периоду.

Регистрована као врло прометна раскрсница у непосредној близини геронтолошког центра и дечјег вртића, одлуком надлежних поред постављања семафора биће изграђена и разделна острва на коловозу  Бате Бркића, измештене пешачке стазе са рампама на прелазима и израђене бициклистичке стазе. Након што су припремни грађевински радови приведени крају, грађевинске екипе настављају са свим наложеним грађевинским радовима.

Семафори на овој раскрсници ће бити опремљени звучним уређајима за слепе и слабовиде што ће особама са инвалидитетом као и деци оближњег вртића бити од помоћи и повећати безбедност свих учесника у саобраћају.

Како би се саобраћај што ефикасније одвијао, на споредном правцу у Улици сељачких буна, у коловоз ће бити уграђене и детекторске петље које ће само приликом проласка возила преко њих, активирати програмски семафор и слободан пролаз из Сељачких буна.

По одлуци савета за координацију безбедности у саобраћају, на путевима булеварског типа као и деоницама саобраћајница који су део транзитних путева кроз град, на којима је ради повећања протока саобраћаја технички могуће повећати брзину кретања возила на 60-70 км/час без угрожавања безбедности осталих учесника у саобраћају, наше екипе су поставиле 60-так знакова вертикалне сигнализације на предвиђена места.

Ограничења од 60 км/ч су на следећим саобраћајницама:

  • Венизелосова
  • Рељковићева у Петроварадину
  • Индустријска и Партизанска
  • Руменачки пут од Авијатичарске до кружног тока
  • Булевар Европе од кружног тока Корнелија Станковића до Булевара кнеза Милоша

Ограничења од 70 км/ч су на следећим саобраћајницама:

  • Пут шајкашког одреда
  • Руменачки пут од кружног тока до улице Сајлово XXXI
  • Булевар Европе од кружног тока Корнелија Станковића до Футошког пута
  • Булевар војводе Степе од кружног тока Корнелија Станковића до Бул. кнеза Милоша

Грађевински радови и постављање семафора, у претходном периоду завршени су на укрштању Булевара цара Лазара и Бановић Страхиње и на Булевару Европе на прелазу код касарне „Мајевица“ а почетак рада се очекује након техничког пријема од стране надлежних.

У склопу текућих радова одељења сигнализације уз хоризонтално обележавање сигнализације, наше екипе ових дана интензивно раде и на прању семафорске оптике и стубова на булеварима и осталима саобраћајницама.