Постављање семафора на Булевару цара Лазара и Бановић Страхиње

posted in: вести | 0

Грађевинске екипе ЈКП“ПУТ“ су на Булевару цара Лазара са укрштањем са Улицом  Бановић Страхиње, започеле припремне радове за постављање семафора. Израђени су  бетонски шахтови и стопе за стубове семафора и полагање каблова у ров, припрема оплате за изливање темеља конзолног стуба,  израда степеништа  и поправка ивичњака. Током ових радова наше екипе су наилазиле на непредвиђене проблеме на подземним инсталацијама због чега су мимо плана спроведени додатни радови. У наставку плана је и уградња детекторских петљи за праћење фреквенције саобраћаја.

Истовремено је на сусуедној раскрсници, цара Лазара и Шекспирове, одељење сигнализације  радило на отклањању  хаварије семафорског стуба.

Исто одељење стандардно ради на поправци координације рада семафора, а на раскрсницама  Булевара ослобођења са булеварима: Цара Лазара, Краља Петра И, Народног фронта и улицом Пап Павла монтирани су уређаји за слепе и слабовиде.

Једна грађевинска екипе ЈКП“ПУТ“ у Футогу, након ускршњих празника je наставila све започете радове. Тако се у Улици Младена Стојановића, у Футогу, радило на уређењу банкина, поправци тротоара и прилаза асфалтом а на поправци коловоза асфалтом у  Новосадској улици и Петра Мећаве. У Ветернику су завршени радови на уређењу дивље депоније а Улица Нова 1 је пресвучена аасфалтом.

Пoправке коловоза асфалтом и уређење банкина су вршене у Петроварадину – Ширине, у Сремској Каменици – Параговачки пут и Јасминова, у Новом Саду – Корнелија Станковића, Партизанска, Темерински пут, Петра Дрезгића, Булевар Јована Дучића, Булевар Слободана Јовановића, Булевар војводе Степе, Булевар кнеза Милоша.. У Кисачу су ови радови вршени у улицама по списку Месне заједнице.

На СПЕНС-у  је завршена поправка површина од бетонске галантерије уз уградњу стубића.

По годишњем плану редовног одржавања саобраћајница настављају се радови на поправци туцаничких коловоза у Петроварадину у Улици Рачког а на Ченеју су завршени Кузмановићеви и Влаовићеви салаши.