ЈКП „Пут“ у априлу асфалтирао 35 и поправио коловоз у 24 улице, уграђено 8.200 тона асфалта

posted in: вести | 0

ЈКП „Пут“ је у априлу асфалтирао 35 улица, укупне дужине 11,89 километара, и поправио коловоз у 24 улице у граду и приградским насељима. Уграђено је 8.200 тона асфалта.

Радило се у свим деловима града, а највише новоасфалтираних улица је у Ветернику и Петроварадину. У Ветернику је асфалтирано 12, а у Петроварадину осам улица. Нов асфалт су добиле ветерничке улице Нова 107, Сремска, Нова 101, Нова 102, Јудите Шалго, Јована Радонића, Аврама Милетића, Донска, Нова 106, Нова 103, Нова 104, Исидоре Секулић, а у Петроварадину улице Вере Мишчевић, Виктора Новака, Божидара Аџије – део, Каменичке ширине, Тунислава Пауновића, Везирац, Буковачки пут, Карагача.

У Сремској Каменици, где је у марту асфалтирано 11 улица, у априлу је у потпуности уређен Трг Змај Јове од Војводе Путника до Карађорђеве и улица Старо село.

У Буковцу и Руменки асфалтирано је по шест улица. Фрушкогорска, Нова 1, Бранка Радичевића, Видовданска, Доситеја Обрадовића, Светозара Милетића – у Буковцу, односно  Небојше Глоговца, Ђорђа Радојичића, Петефи Шандора, Др Ђуре Јовановића Киндера, Новосадска, Стевана Синђелића – у Руменки. У Бегечу је новим асфалтом пресвучена улица Нова 1.

Дужина улица које смо асфалтирали у априлу износи 11.893, што је за 2.287 метара више него у марту, када смо асфалтирали улице у дужини од 9.606 метара. Уградили смо 8.200 тона асфалта, што је чак три хиљаде тона асфалта више него у марту, када је уграђено 5.018, тона. Током маја смо наставили са радовима на унапређењу саобраћајне инфрастуктуре, уређењу бициклистичких и пешачких стаза. И тако ће бити током целе године – рекао је Душан Радојичић, директор ЈКП „Пут“.

Петроварадин, Карагача
Ветерник, Нова 107