Почело асфалтирање дела улице Петефи Шандора у Руменки

posted in: вести | 0

Другу недељу заредом екипе ЈКП “Пута” асфалтирају улице у Руменки. Након Војводе Путника, Ђорђа Сп. Радојичића, Стевана Синђелића и Небојше Глоговца, данас су почели радови на асфалтирању дела улице Петефи Шандора, од улице Арсенија Чарнојевића до Војвођанске. Настављени су радови на припреми за асфалтирање у улици Др Ђуре Јовановића Киндера, а припреме коловоза за поправку започете су у Новосадској и Новој 16. Прошле недеље је поправљена пешачка стаза на раскрсници Партизанске и улице Ослобођења, где је недавно, на захтев грађана постављен привремени семафор, у оквиру платформе „Твој град“.

И данас се асфалтира Везирац крак са Буковачког пута 143, на ком је након вишедневне припреме коловоза, наношење асфалтног слоја започето јуче, као и продужетак Карагаче. У Буковцу су започети припремни радови за поправку коловоза у Фрушкогорској улици, а настављене су и припреме коловоза за асфалтирање Буковачког пута. У Бранка Радичевића и Новој 1 у току је уређење банкина.

На Кеју жртава рације, код улице Максима Горког и Радничке у току је довођење раскопаних површина у исправно стање, а у улици Васе Стајића у Сремској Каменици израђују се сливничке везе.

– У марту смо асфалтирали 35 и извршили поправке коловоза у 19 улица. У априлу настављамо још снажнијим темпом са извођењем радова на уређењу саобраћајне инфраструктуре. У наредном периоду наставићемо са радовима и у граду и приградским насељима, јер је асфалтирање улица један од најважнијих приоритета града Новог Сада – каже директор ЈКП „Пут“ Душан Радојичић.

У улицама Вука Караџића и Саве Ковачевића, као и на раскрсницама Сентандрејски пут – Теодора Мандића, Булевар Јована Дучића – Булевар Кнеза Милоша и Хаџи Рувимове и Јанка Чмелика у току су радови на обележавању и одржавању саобраћајне сигнализације.

Др. Ђуре Јовановића Киндера, Руменка