Асфалтирано 35 улица у приградским насељима укупне дужине 9,6 километара

posted in: вести | 0

У пет приградских новосадских насеља у марту је асфалтирано 35 улица, укупне дужине 9.606 метара. Поред тога, у ових пет насеља у 19 улица је поправљен коловоз. Укупно је уграђено 5.018,72 тоне асфалта. Радници ЈКП „Пута“ асфалтирали су 11 улица у Сремској Каменици, 10 улица у Петроварадину, пет улица у Старим Лединцима, осам улица у Новим Лединцима и једну улицу у Руменки.
У Сремској Каменици асфалтиране су улице Гајева, Пут хероја, Васе Стајића, Митра Урошевића Ристе, Партизанска, Наде Љубојевић Тихе, Плитвичка, Сунцокретова, Николе Вујића, Ружа и Иве Андрића. У Петроварадину су нов асфалт добиле улице Везирац, Бреза, Буковачки до, Ивана Шантека, Округићева, Владимира Гортана, Вере Мишчевић, Мира, Каменичке ширине и Карагача. У Старим Лединцима, Хоповска, Јована Дучића, Проте Матеје Ненадовића, Пут за Клису и Фрушкогорска. У Новим Лединцима Златана Петровића, Стеве Нинковића, Војводе Синђелића, Змај Јовина, Народне војске, Девет Југовића и крак иза Месне заједнице. У Руменки у марту асфалтирана је улица Војводе Путника, а на раскрсници Ослобођења и Партизанске, на предлог грађана постављен је привремени семафор, како би се унапредила безбедност учесника у саобраћају.

Буковачки до, Петроварадин

Асфалтирање улица у приградским насељима настављено је и у априлу. Највише се ради у Петровардину, Буковцу, Сремској Каменици и Руменки. Екипе „Пута“ данас асфалтирају улице Ђорђа Сп. Радојичића и Стевана Синђелића у Руменки као и Видовданску улицу у Буковцу, а настављени су радови на припреми за асфалтирање у улицама Небојше Глоговца у Руменки, Вере Мишчевић, Буковачком путу и Тунислава Пауновића у Петроварадину. У улицама Божидара Аџије и Каменичке ширине у Петроварадину уређују се банкине. У граду, код раскрснице Булевара Јована Дучића са Бате Бркића изводе се радови на поправци бус стајалишта за пешаке. На пет раскрсница у Новом Саду у току су радови на обележавању и одржавању саобраћајне сигнализације.

Везирац, Петроварадин
Ружа, Ср. Каменица
Проте Матеје Ненадовића, Стари Лединци