Градоначелник Ђурић и директор „Пута“ Радојичић обишли радове на асфалтирању у Руменки

posted in: вести | 0

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и директор ЈКП „Пут“ Душан Радојичић обишли су данас Руменку где се асфалтира улица Војводе Путника, од Баштенске улице до улице Данила Киша, и пешачка стаза на раскрсници Партизанске и улице Ослобођења, где је недавно, на захтев грађана постављен привремени семафор, у оквиру платформе „Твој град“.

Ђурић је изјавио да је град у последњих 12 година у Руменку уложио више од милијарду динара, од чега преко 170 милиона динара у путну инфраструктуру.

– У 2023. уложили смо 39 милиона у асфалтирање више од 13 улица. У 2024. планирано је асфалтирање још осам улица, за шта је предвиђено 40 милиона динара. Биће асфалтиране улице Стевана Синђелића, Петефи Шандора, Др Ђуре Јовановића Киндера, Небојше Глоговца, Ђорђа Сп. Радојчића, Нове 16 и Новосадске и уређен спортски терен – рекао је Ђурић.

Директор ЈКП „Пута“ Душан Радојичић истакао је да се поред Руменке ради на више локација у Петроварадину и Сремској Каменици, као и да су у току радови на уређењу сигнализације у већем броју улица у Новом Саду.

– Асфалтирају се улица Мира у Петроварадину и улица Ружа у Сремској Камници, док у улици Буковачки пут још увек трају припремни радови за поправку коловоза асфалтом. У Округлићевој, Ивана Шантека, Вере Мишчевић и краку Буковачког дола у току је уређење банкина. У Гагариновој и Булевару краља Петра Првог у Новом Саду раскопане површине се доводе у технички исправно стање. Служба саобраћајне сигнализације интервенисала је на више локација у Новом Саду на поправци вертикалне, хоризонталне и светлеће сигнализације.