Градоначелник Ђурић и директор ЈКП „Пут“ –а Радојичић обишли радове на асфалтирању улица у Новим и Старим Ледицнима

posted in: вести | 0

Градоначелник Милан Ђурић и директор ЈКП „Пут“ Душан Радојичић, обишли су данас радове на асфалтирању улица у Старим и Новим Лединцима, где се приводе крају радови

вредни 45 милиона динара. У ове две месне заједнице у последњих 20 дана асфалтирано је 10 улица. У Старим Лединцима асфалтиране су улице Хоповска, Јована Дучића, Пут за Клису, Проте Матеје Ненадовића и крак Фрушкогорске 12, Вука Караџића, а у Новим Лединцима улице Златана Петровића, Стеве Нинковића и делови улица Народне војске и Девет Југовића и Змај Јовина улица.

– У Змај Јовиној улици, где смо обилазили објекат Месне заједнице, окончано је извођење радова на поправци коловоза дужине 650 m, док је у току уређење банкина и израда успоривача брзине. Такође, тренутно се изводе радови на поправци Улице Војводе Синђелића у Лединцима у дужини од 300 метара. Недалеко од новоизграђеног Дома пензионера, у близини Дома културе, налази се објекат Месне заједнице „Лединци“ површине 150 m2 коју смо данас обишли и у чије је реновирање и опремање Град Нови Сад уложио 26,7 милиона динара – рекао је градоначелник Милан Ђурић.

Он је нагласио да је у току израда пројекта за грађевинску дозволу за реконструкцију и надоградњу Дома културе.

– Поред тога, током ове године, биће постављено ново дечије игралиште у Улици Симе Шолаје где се тренутно налази девастирано и дотрајало игралиште, а ближи се и реализација пројекта „Зелене стазе на траси бивше пруге Нови Сад-Беочин“ у оквиру којег ће и Лединци бити уврштени у тај туристички правац намењен за бициклистичку стазу, као и за одмор и рекреацију – истакао је градоначелник.

Радници ЈКП „Пута“ наставили су радове и у Сремској Каменици где је у току припрема за асфалтирање Плитвичке, Николе Вујића, Сунцокретове, Иве Андрића и улице Ружа. У Сремској Каменици се у улици  Соње Маринковић поставља вертикална сигнализација, а у Сутјеској саобраћајна опрема, док је на Везирцу, с Буковачког пута у току уређење банкина. На Кеју жртава рације, Београдском кеју фарбају се уздужне, а на раскрсници Булевара цара Лазара, Др Зорана Ђинђића и Стевана Мусића, обележавају се и фарбају попречне линије на коловозу.

Плитвичка, Сремска Каменица
Војводе Синђелића, Нови Лединци