Радови на 12 локација у граду и приградским насељима

posted in: вести | 0

На 12 локација у Новом Саду и приградским насељима настављени су радови на пресвлачењу улица асфалтом и одржавању саобраћајне сигнализације. Највише се ради у Сремској Каменици, Старим Лединцима, Футогу, Ветернику и Руменки.

У Сремској Каменици асфалтиран је крак Пута хероја према Новом селу 2. Нови слој асфалта урађен је и у улицама  Јована Дучића и Проте Матеје Ненадовића у Старим Лединцима. Поправљен је коловоз на углу улица Бајчија Жилинског и Београдског кеја, као и на углу Марка Миљанова и Београдског кеја и на Старом каћком путу.

Поред тога, на раскрсници Ослобођења – Војвођанска у Руменки, извршено је нивелисање шахта како би се отклониле евентуалне опасности за возаче и пешаке. У Првомајској и улици Светозара Марковића у Футогу израђени су нови успоривачи брзине од асфалта и постављена је вертикална сигнализација. У Таковској код броја 4, Новосадском путу 75 и Косте Нађа, поправљен је коловоз који је био раскопан због комуналних радова. У Хоповској улици у Старим Лединцима у току је уређење банкина, а у Ветернику у улицама Владике Максима, Војводе Бојовића и Ветерничкој, уграђена је нова пластика на успоривачима брзине, док је на раскрсници Булевара краља Петра Првог и Браће Јовандић, замењен стуб семафора.

– Град Нови Сад и ЈКП „Пут“ континуирано раде на одржавању и унапређењу саобраћајне инфраструктуре како би обезбедили сигурност и ефикасност у саобраћају. У већем броју улица у току су радови на поправци коловоза асфалтом, израда успоривача брзине, као и радови на одржавању и замени саобраћајне сигнализације – каже Душан Радојичић директор ЈКП „Пут“.