Асфалтиране Славујева улица и Пут хероја у Сремској Каменици

posted in: вести | 0

Славујева улица и Пут хероја у Сремској Каменици добиле су нов асфалт. Асфалтирана су два крака Славујеве улице, дужине 430 метарa, као и три крака Пута хероја, укупне дужине 500 метара где су урађене и банкине. Пре пресвлачења новим асфалтом постављен је нови тампон од туцаника на оштећеним деловима пута.

Много ће нам значити нови асфалт. Сваког дана идемо на посао, водимо децу и вртић и школу, и нов коловоз ће нам значајно олакшати свакодневне животне активности. Посебно нас радује што су радови трајали кратко. Све је завршено за непуна два дана. У среду су  донели камен и поставили туцаник, сутрадан је постављен асфалт, а данас сређују банкине  – каже Даница Мутић из Славујеве улице.

У ЈКП „Пут“ које је извело радове истичу да је остатак Славујеве асфалтиран 2016. године, а улице Језерска, Пландиште, Парагвски видиковац, Гроздова и Дринска, које гравитирају према њој у периоду од 2016. до 2023. године.

У „Путу“ кажу да њихове екипе свакодневно раде на више локација у граду. У Футогу се изводе радови на уређењу платоа код раскрнице Цара Лазара и Руменачке, док су у Новом Саду у улици Корнелија Станковића и Руменачкој асфалтом пресвучени делови бициклистичких стаза. У улицама Марије Бурсаћ, Милене Дравић и Привредниковој санирана су оштећења на коловозу, а коловоз се поправља и у Хоповској улици у Старим Лединцима. Осим тога, на више локација обављени су радови на редовном одржавању саобраћајне сигнализације.

Директор ЈКП „Пут“ Душан Радојичић каже да ће ове године радници „Пута“ имати пуне руке посла.

У складу с потребама грађана и стратегијом градоначелника Новог Сада Милана Ђурића, ЈКП „Пут“ ће и ове године обавити значајне послове на унапређењу саобраћајне инфраструктуре у Новом Саду. Радови које ћемо извести на асфалтирању и поправкама улица, бициклистичких и пешачких стаза допринеће побољшању опште безбедности и функционалности саобраћајне мреже и омогућиће Новосађанима да се крећу боље, брже и безбедније – рекао је Душан Радојичић, директор ЈКП „Пут“.