Смотра Зимске службе ЈКП „ПУТ“

posted in: вести | 0

У оквиру редовне смотре зимских служби јавно комуналних предузећа Новог Сада, након састанка, чланови Градског већа и Штаба зимске службе Града Новог Сада, Здравко Јелушић и Александар Булајић обишли су пунктове зимских служби предузећа међу којима је и наше, ЈКП ПУТ „Нови Сад“.

Смотра механизације и опреме је извршена 1. новембра, на којој је констатовано да сва предузећа спремно дочекују зимску сезону а задатак оперативног штаба је да прати примену и спровођење Програма рада Зимске службе на територији Града Новог Сада од 1. новембра до 1. априла наредне године, предлаже и спроводи одговарајуће мере у циљу ефикаснијег организовања и рационалнијег коришћења механизације, опреме и људства.

Зимска служба ЈКП „ПУТ“ Нови Сад, на челу са директором Душаном Радојичићем и руководиоцем Зимске службе ПУТ а Гојком Етинским, биће организована као и претходних година а нову сезону дочекује појачана са три нова посипача и три хидрауличне даске што ће олакшати одржавање саобраћајница. Укупно је на располагању 41 возило, од чега 11 грађевинских машина и 30 возила са посипачима. Набављене су довољне количине соли и магнезијум хлорида које ће се повлачити у складу са потребама и развојем метереолошких прилика.

Од почетка новембра је активирана Зимска служба, постављена је зимска сигнализација, а од 1. децембра дежурства зимске службе ће бити организована непрекидно током 24 часа.